Kristin Glück-Evensen kåserer om gamalosten.
Kristin kjem på Fredagskafeen under Gamalostfestivalen. Ho er tidlegare budeie og avløysar, har utdanning innan lokal matkultur, har drive fjellstove og arbeidd med mat og matkultur i ei årrekke. Dei siste fem åra har ho via til mjølkeforedling med særleg fokus på norske ystetradisjonar, stølskultur og aktualisering av tradisjonen inn mot hippe restaurantar, fine dining og oppskrifter til heimekjøkken. For Kristin er gamalosten sjølve Kongen av både norsk ystetradisjon, men også av norsk matkultur generelt. Kvifor og korleis ho har engasjert seg i aktualiseringa av nettopp gamalosten, får du høyre meir om i dette foredraget. Kristin er levande engasjert i matkultur, som for henne representerer både tradisjon og innovasjon. Fortid møter framtid, gamalost møter Maaemo.
I tillegg kjem også Synne Liljedahl for å snakke om kor sunn gamalosten er.
Arrangementet er i samarbeid med Gamalostlaget v/Aud Slettehaug.